Business 11-08-2022 13:04:49 Fermentering kan udløse potentialet i raps til konsum Landmænd, medarbejdere og andre gæster fik smørrebrød, kiks, knækbrød, pesto og burgere lavet på grundlag af rapsen fra danske marker. En ny fermenteringsmetode betyder, at rapsen kan udnyttes til biodiesel og human føde på samme tid. Rapsen kan ifølge Ferm Food bruges til en række proteinrige plantebaserede produkter såsom brød, knækbrød, kiks og plantebøffer. Foto: Karsten Himmelstrup Steven Andersen steven@effektivtlandbrug.dk Gem En del af produktionen på den nordfynske virksomhed Emmelev A/S er bæredygtig biodiesel, som erstatter fossil diesel i blandt andet den tunge transport og produceres på raps. Vil du læse mere? Prøv to måneder til én måneds pris. Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement. Allerede abonnent? Log ind Læs også Ny fermenteringsmetode lover godt for planteproteiner Sydjysk fødevarevirksomhed vil binde fødevarer sammen med fermenteret korn Fermenterede afgrøder kan blive booster til den plantebaserede fødevareproduktion