Forskere vil gøre CO2 spiseligt – bogstavelig talt

Virksomheder og universitetsforskere vil i et nyt konsortium skabe en bæredygtig proteinkilde til menneskeføde, der stammer fra CO2. Målet er at hjælpe med at bekæmpe stigende globale problemer med fødevareusikkerhed og drivhusgasudledning fra landbruget - og nu mener chefen for forskningen, at man har fundet den gyldne løsning.

CO2 er den tretegnssammensætning, der florerer mest i verden og som ofte får skylden for at være roden til de store problemstillinger, vores planet står overfor. Og skønt det er en stor del af problemet, kan det måske også vise sig at være en del af løsningen.

Bill & Melinda Gates Foundation og Novo Nordisk Fonden er nemlig gået sammen om at støtte et nyt konsortium, der vil anvende CO2 til at producere proteiner, der kan anvendes i fødevarer til mennesker.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også