Et kort slagterieventyr kostede svineproducent 18 millioner kroner

- Jeg var kommet ned med nakken, men havde ikke brækket halsen, lød det fra pioner indenfor dansk svineproduktion, Aage Jakobsen, efter han i 1983 måtte lukke sit private slagteri efter blot tre år.

I 1980 etablerede dansk svineproduktions vel nok største pioner, Aage Jakobsen (f. 1930) fra Kalundborg, et privatslagteri i Kødbyen i København i samarbejde med godsejer Gudmund Jørgensen, Edelgave, med tilnavnet »saftkongen« på grund af sin succesfulde opbygning af en konservesfabrik.

Baggrunden for slagteriets oprettelse var, at andelsslagterierne truede med at indføre en afgift på en krone pr. kg for krydsningsdyr. Altså en afgift på alle slagtesvin, der ikke var ren dansk landrace.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også