Fed flyrejse: Fedt fra slagterier kan gøre flyvning mere bæredygtig

Oksekødsproduktion og flyrejser får ofte den løftede pegefinger i den moderne klimadebat og tit står som de store syndere på udledningsfronten.

Men hvad nu hvis de to industrier kunne harmonere bæredygtigt? Det er imidlertid udgangspunktet for en ny satsning fra verdens største kødpakkeri, brasilianske JBS.

Selskabet vil levere animalsk affald fra sine aktiviteter i udlandet til produktion af vedvarende flybrændstoffer.

Det beretter Reuters.

Ifølge JBS, er 1,2 millioner ton oksetalg og svinefedt fra sine anlæg i USA, Canada og Australien på to år allerede blevet sendt til produktion af bæredygtigt flybrændstof og andre vedvarende brændstoffer.

- Ved at genbruge animalsk affald bidrager vi til miljøet og hjælper denne kritiske sektor i reduktionsproces af CO2, lød det JBS' globale bæredygtighedschef, Jason Weller, i en erklæring. Han mener samtidig, at Initiativetstyrker virksomhedens engagement i ansvarlig affaldshåndtering og cirkulær økonomi.

JBS undersøger også muligheden for at producere vedvarende brændstof til skibe som et alternativ til bunkerolie gennem sin dattervirksomhed Biopower, der er fokuseret på fremstilling af biodiesel.

Biopower har tre brasilianske anlæg til produktion af biobrændsel fra organisk affald fra kvægforarbejdning.


Læs også