Direktørrokade: Grovvareselskab henter gammel kending som ny vicedirektør

Der bliver foretaget et par udskiftninger i Vestjyllands Andels ledelse, når Jeppe Tokkesdal efter eget ønske vender tilbage til grovvareselskabet i rollen som ny vicedirektør. Derudover siger virksomheden farvel til driftsdirektør Svend Kvorning Ehmsen, der efter 18 års tro tjeneste har ønsket at sætte erhvervskarrieren på standby.

At bibeholde en god relation til tidligere arbejdspladser kan åbne mange døre. Dette gør sig gældende hos grovvareselskabet Vestjyllands Andel, der har ansat et velkendt ansigt i organisationen.

Der er tale om Jeppe Tokkesdal, der i det tidlige efterår tager hul på sin nye rolle som vicedirektør i virksomheden.

Det skriver Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

Jeppe Tokkesdal har siden årsskiftet været ansat som Senior Manager i indkøbsforeningen DLA Agro, men vender nu retur til Vestjyllands Andel, hvor han fra 2018 til efteråret 2023 bestred posten som først Risk Manager og siden kommerciel direktør.

Del af strategisk udvikling

Med ansættelsen af den nye vicedirektør lyder forventningen fra VA’s adm. direktør, Steen Bitsch, at man får mulighed for at videreudvikle og skabe yderligere sammenhæng imellem de mange forretningsben, som grovvareselskabet står på.

- For herigennem at styrke vores position som en innovativ og værdiskabende samarbejdspartner for et dansk landbrug, der i de kommende år forventes at gennemgå en markant og spændende strukturudvikling, fortæller Steen Bitsch.

Den kommende vicedirektør får desuden medansvaret for at bringe direktionen endnu tættere på maskinrummet og dermed kernekunden, der er den danske landmand.

- I takt med den landbrugspolitiske udvikling er vi naturligvis nødt til løbende at vurdere, hvordan Vestjyllands Andel bedst muligt tilpasser sig fremtidens landbrugsbedrifter. Det kræver bl.a. yderligere optimering og rationalisering af vores produktion, serviceydelser og værditilbud. Også i den henseende kommer Jeppe Tokkesdal til at spille en nøglerolle, hvor han med sin erfaring, sit talent og indgående kendskab til forretningen får mulighed for at bringe alle sine kompetencer i spil, tilføjer den adm. direktør.

Et kærligt gensyn

Den kommende vicedirektør ser personligt også frem til gensynet med Vestjyllands Andel og de kommende arbejdsopgaver. Her får han bl.a. ansvar for implementeringen af BJ-Agro i grovvareselskabets portefølje af værditilbud til medlemmerne.

- Der hersker en helt særlig kultur og ånd i Vestjyllands Andel, som jeg har savnet og ser frem til at blive en del af igen. Hele virksomheden summer af innovationskraft og vilje til at skubbe dansk landbrug i den rigtige retning, hvilket er en god forudsætning for at drive grovvareforretning anno 2024 og fremadrettet. Generelt står Vestjyllands Andel et fantastisk godt sted med et solidt fundament at bygge videre på, lyder vurderingen fra Jeppe Tokkesdal, der i rollen som vicedirektør får en stor berøringsflade i organisationen.

- Min opgave bliver bl.a. at sikre fortsat samspil og udvikling af bindeleddet imellem drift og salg, så vi på bedst mulig vis formår at håndtere, optimere og gøre en positiv forskel for fremtidens landbrugsbedrifter. Samtidig ser jeg frem til at genoptage samarbejdet med kolleger, kunder og andelshavere, bidrage til udviklingen af en ny strategi og supplere til det kommunikative spor, som Steen (Bitsch, red.) hidtil har været bannerfører for, tilføjer han.

Her er håbet, at Vestjyllands Andel i endnu højere grad formår at fortælle den positive historie om landbrugets fremtidige samfundsrolle som leverandør af både fødevarer og energi.

Farvel efter 18 år

Det er imidlertid ikke blot gensyn, men også et farvel til en anden i direktionen.

Forud for ansættelsen af Jeppe Tokkesdal siger Vestjyllands Andel nemlig farvel til driftsdirektør Svend Kvorning Ehmsen, som efter eget ønske forlader grovvareselskabet.

- Svend har igennem 18 år været en markant skikkelse i Vestjyllands Andel, og hans utrættelige indsats som firmaets mand fortjener bred anerkendelse. Med det sagt glæder vi os naturligvis over, at Jeppe har ytret ønske om at vende tilbage, så Vestjyllands Andel kan fortsætte den positive udvikling såvel i maskinrummet som på direktionsgangen, medgiver Steen Bitsch.

Rokaden på direktørgangen følger sidste uges nyhed om, at chefen for den nye afdeling for bioressourcer i VA, Lars Villadsgaard Toft, forlod posten efter blot tre uger.

Læs også