Nedlægger 170 stillinger: Arlas guldæg rykker pulverproduktion udenlands

Arla Foods Ingredients er et datterselskab til Arla Foods, som leverer ingredienser af førsteklasses kvalitet til globale producenter af ernæring til f.eks. spædbørn, det medicinske område og sportsfolk samt andre føde- og drikkevarer.

For at understøtte nye muligheder for ingrediensforretningen, har Arla besluttet at ændre den strategiske rolle for Arinco i Videbæk. Der er således foretaget investeringer, der skal omdanne og dedikere faciliteterne til udelukkende at fokusere på ingrediensproduktion.

I dag producerer Arinco i Videbæk nemlig også mælkepulver til Arla Foods Ingredients’ B2B-salg af Early Life Nutrition og Arlas brandede ELN-forretning.

Om 19 måneder er det dog slut med pulverproduktionen i Vestjylland, da Arla har indgået et partnerskab med det franske andelsselskab Sodiaal, der har stor erfaring med ELN-produktion.

Arla og Sodiaal vil fremover arbejde tæt sammen for at udvikle begge selskabers ELN-forretning i Kina, og Sodiaal skal derfor producere alle Arlas ELN-produkter til Kina samt andre Arla-markeder.

Ændringen vil påvirke omkring 170 stillinger på Arinco og Arla Foods Ingredients hovedsæde i Aarhus.

- Ændringerne vil først være fuldt implementeret om 19 måneder, og indtil da vil vi gøre alt, hvad vi kan for at omskole, efteruddanne og finde interne jobmuligheder for dem, der vil blive berørt, siger Luis Cubel, der er vicekoncerndirektør for Arla Foods Ingredients.

Læs også