Netop afsløret: Slagterigigant arbejdede hemmeligt mod børsnotering

Der var lagt mere i strategiplanen, som den danske slagterikoncern Danish Crown præsenterede 9. november 2016. Planen indeholdt nemlig en skjult dagsorden om at slagterigiganten skulle børsnoteres.

Det afslører afgående adm. direktør Jais Valeur i et interview med Jyllands-Posten, der samtidig påpeger, at kun en snæver inderkreds i toppen af Danish Crown kendte til denne del af planen.

Formålet med planerne var, at Danish Crown kunne få adgang til frisk kapital og dermed skabe en bedre konkurrenceevne.

Overfor mediet påpeger den afgående direktør, at analysen i 2016 var og fortsat er rigtig. Danish Crown skal have højere indtjening, så man kan bremse eksporten af levende smågrise og bevare produktionen af slagtegrise i Danmark, og at en højere indtjening i Danish Crown skal ske gennem en udvikling fra slagteriselskab til fødevarekoncern.

- Da jeg blev ansat som adm. direktør, lå det i kortene, at »mon ikke det ender med en børsnotering af selskabet?«. Lønsomhed og forudsigelighed var afgørende forudsætninger, hvis det skulle lykkes. Derfor udviklede vi modellen med et europæisk indeks, som vi målte vores konkurrenceevne imod, siger Jais Valeur til Jyllands-Posten.

Planen var, at andelshaverne i Danish Crown også skulle have en betydelig ejerpost ved en mulig børsnotering. Planerne blev imidlertid skrinlagte, og Jais Valeur fortæller, at tanken om børsnotering ikke længere er på dagsordenen.

Læs også