Skov overtager forretningsenhed fra konkursramt Grindsted-virksomhed

Skov A/S overtager aktiviteterne i forretningsenheden XIO – Intelligent Farming fra konkursboet efter Sealing System A/S. Teamet bag XIO er specialister i automations- og logistikløsninger til insektproduktion og er bl.a. en væsentlig leverandør til Enorm Biofactory A/S, der er Nordeuropas største insektproduktion.

Robotløsning fra XIO hos Enorm Biofactory.

Skov A/S, der leverer ventilations- og managementsystemer til animalsk produktion verden over, øjnede forretningsmuligheder, da Sealing System A/S gik konkurs i slutningen af august. Således har virksomheden nu opkøbt aktiviteterne i XIO – Intelligent Farming, som var en af forretningsenhederne i konkursboet.

Det oplyser Skov i en pressemeddelelse.

- Sammen med salgsselskabet Better Insect Solutions A/S (BIS) har vi de senere år arbejdet målrettet på at gøre insektproduktion til en forretningsmæssig succes. Vi har udviklet nye ventilations- og produktions-systemer til insektområdet og har i den forbindelse erfaret, at kundetilpassede automationsløsninger er en essentiel del af vores komplette systemløsning til insektkunder, fortæller Leo Østergaard, adm. direktør, Skov.

Et tæt samarbejde

Gennem de seneste år har Skov og BIS arbejdet tæt sammen med teamet bag XIO.

- Der findes ikke et bedre team til at udvikle og idriftsætte fuldautomatiske logistikløsninger med fuld sporbarhed i kundens insektproduktion. Vi ser frem til et endnu tættere samarbejde med teamet, fortsætter Leo Østergaard.

XIO beskæftiger i alt 11 medarbejdere, og virksomheden fortsætter sine aktiviteter på adressen i Skovlund, Danmark. Rolf Tange og Kim Kildahl Poulsen vil fortsat stå i spidsen for XIO-teamet og dermed sikre kontinuitet over for kunder og samarbejdspartnere.

Mere end insektproduktion

Og ifølge pressemeddelelsen rækker fremtidsperspektiverne i opkøbet ud over insektproduktion:

- Vores kunder inden for grise- og fjerkræsproduktion bliver større, mere komplekse og er ofte en del af en større værdikæde. Med stor sandsynlighed vil nogle af de principper, kompetencer og løsninger, vi udvikler i XIO, også kunne anvendes inden for vores traditionelle forretningsområder, afslutter Leo Østergaard.

Skov leverer standardiserede systemløsninger til grise-, fjerkræ- og kvægproduktion og har de seneste år udvidet forretningen til også at omfatte insektproduktion.

Læs også