Arlas repræsentantskab har sat tal på efterbetaling

Hvor meget skal Arlas andelshavere have i efterbetaling i halen på 2022-regnskabet? Det har mejerigigantens repræsentantskab nu sat tal på.

Når mælkeleverandører og andelshaverne hos Arla får efterbetaling for sidste år, kan de se frem til at modtage 2,2 eurocent pr. kg mælk. Det svarer til 16 øre. Det besluttede repræsentantskabet hos Arla onsdag med 176 stemmer for og tre stemmer imod.

Dermed bliver 269 millioner euro (2 milliarder kroner) af selskabets årsresultat udbetalt som efterbetaling til landmandsejerne, foruden en individuel konsolidering på 0,33 eurocent pr. kg mælk, eller tilsammen 39 millioner euro (290 millioner kroner. Det oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Resten af 2022-resultatet bestående af 0,6 eurocent pr. kg mælk (74 millioner euro, svarende til 550,8 millioner kroner) er den kollektive konsolidering, som konsolideres i selskabet som egenkapital og til fremtidige investeringer.

Fulgte bestyrelsens indstilling

Beslutningen stemmer overens med forslaget fra bestyrelsen. I september sidste år blev der udbetalt efterbetaling svarende til 1 eurocent pr. kg mælk leveret i de første seks måneder af 2022 (61 millioner euro i alt, svarende til 454 millioner kroner). 

I forhold til den samlede mælkemængde for 2022 svarer dette til 0,5 eurocent pr. kg mælk. De resterende 1,7 eurocent pr. kg mælk inklusiv rente af individuel konsolideret kapital (208 millioner euro i alt, svarende til 1,5 milliarder kroner) udbetales i marts 2023.

For hver andelshaver beregnes den individuelle efterbetaling på grundlag af hele årets efterbetaling inklusiv rente af konsolideret kapital på 2,2 eurocent per kg mælk og årets samlede mælkeleverancer.

Læs også