Forskerhold vil gøre landmænd til egne gødningsproducenter

Aarhus Universitet leder et forskningsprojekt, der vil vende op og ned på ammoniakproduktionen ved at udnytte de naturlige variationer i vedvarende energiproduktion og give landmænd mulighed for selv at producere handelsgødning.

I en verden, der i dag snart rammer 8 milliarder mennesker, er fødevareproduktionen kommet endnu mere i fokus. En betydelig del kommer direkte fra landbruget gennem afgrøder, der kræver gødning. Og en vigtig komponent i gødning er ammoniak, der som udgangspunkt bliver produceret på store anlæg og ved brug af en betydelig mængde energi – faktisk helt op mod 1 procent af verdens energi, mens det står for 1,5 procent af verdens samlede CO2-udledning.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også