Sydfynsk storlandmands biogasplaner kritiseres af naboer

En af de største landmænd på Sydfyn, Kurt Brusgård Poulsen, har søgt Svendborg Kommune om lov til at udvide mængden af gylle og andet biomasse til sit biogasanlæg på Andekærgård på Sydtåsinge.

Det beretter Fyns Amts Avis.

Den sydfynske landmand bruger cirka 59.000 ton biomasse til anlægget om året, hvilket giver ham fem millioner kubikmeter biogas i den anden ende. Nu vil han tredoble mængden til 150.000 ton biomasse om året, hvilket vil give ham et udbytte på cirka 7,5 millioner kubikmeter biogas om året.

For at imødekomme den øgede mængde vil landmanden grave et cirka fem kilometer langt rør ned mellem sine to gårde på Bjerrebyvej 121 og Kragekærvej 12, så der kan pumpes direkte mellem gårdene uden at genere nogen.

Naboerne til Andekærgård er imidlertid ikke begejstrede for udvidelsen. Og en gruppe af dem vil søge løbende aktindsigt i udvidelsessagen for at sikre, at loven bliver overholdt, og at kommunen følger reglerne.

De mener nemlig, at hvis anlægget udvides, skal det kategoriseres som en risikovirksomhed på grund af sprængfare fra de store depoter biogas.

Det er i sidste ende Miljøstyrelsen, der skal give den endelige afgørelse.

Læs også