Norsk andelsmejeri belønner mælkebønderne i vækst-år

Det norske andelsmejeri Tine-gruppen har for nyligt udgivet sit årsregnskab for 2023. Omsætning steg med 6,6 procent til 26,5 milliarder norske kroner (17,4 millioner kroner). Årsresultat efter skat endte på 1,2 milliarder norske kroner (790 millioner kroner), hvilket er en stigning på 7,4 procent fra året før.

Hvert år deler Tine sit overskud med sine 8.034 mælkeproducenter. Årets efterbetaling er på 77,3 øre (51 danske øre) pr. liter leveret mælk. Dermed får de norske mælkebønder samlet set over en milliard norske kroner i efterbetaling for 2023.

- Takket være dedikation og indsats gennem hele værdikæden vil Tine-koncernen levere godt i 2023. Det betyder, at vi kan fordele over en milliard kroner til vores ejere. Det er det ultimative bevis på, at du gør en forskel, når du vælger Tine i butikken. Overskuddet går tilbage til gårde nær dig, der giver os lokalt produceret, norsk mad fra hele landet. Sammen med medarbejdere og ejere skaber Tine værdier, som Norge har brug for i en urolig tid, siger Ann-Beth Freuchen, adm. direktør i Tine, i en pressemeddelelse.

Efterbetalingen vedtages på årsmødet i Tine og udbetales i maj.

Læs også