Opdaget af vågen kunde: Arla har udvandet populært smørprodukt

- Er jeg psykotisk eller oplever andre det samme?

Sådan skriver en bruger på det sociale medie Reddit om en oplevelse, vedkommende har haft efter at have købt Arlas Kærgården.

Brugeren behæfter en ændret konsistens, som han beskriver som værende »mere vandet«.

- Jeg kan simpelthen ikke mere, Kærgården smør opfører sig underligt! Jeg har været yndet bruger af Kærgården smør, siden jeg var en lille knægt. Men det sidste halve år eller lignende har jeg simpelthen undret mig over konsistensen, skriver brugeren i opslaget og påpeger samtidig, at produktet falder af smørkniven og beskriver det som »nærmest porøs«.

En anden bruger af mediet tog efterfølgende kontakt til Arla, som bekræftede, at man »ændrede opskriften på Kærgården i efteråret«.

- Her gik Kærgården gik fra at have et totalt fedtindhold på 72 procent til et totalt fedtindhold på 70 procent – ved at vi har sænket mængden af rapsolie og erstattet med lidt mere vand, lød det i svaret fra Arla.

Overfor Avisen Danmark har pressechef i Arla, Jesper Skovlund også bekræftet opskriftsændringen, men tilføjer, at motivet imidlertid var for at forbedre konsistensen.

- Vi oplevede, at Kærgården var blevet blødere, især når den havde stået på bordet i lidt tid. Den lidt større mængde vand er med til at stabilisere produktet, lige præcis nok til at konsistensen er lidt fastere, særligt når den står på bordet. Vi har ikke ændret på hverken processen eller ingredienser, siger pressechefen til mediet.

Det er ikke første gang, at Arla er i vælten for ændringer i sine smørprodukter. I sommer var Arla i Storbritannien blandt andet udskældt for at have ændret størrelsen på Lurpak fra 250 gram til 200.

Læs også