Vegetar-forening anker klimasag mod Danish Crown

Dansk Vegetarisk Forening og foreningen Klimabevægelsen vil nu have Højesteret til at tage stilling i sagen om Danish Crowns kampagne »klimakontrolleret gris«, som blev afgjort af Vestre Landsret i begyndelsen af måneden. Det skriver den vegetariske forening i en pressemeddelelse.

Landsretten afgjorde, at der tale om vildledende markedsføring, da slagterikoncernen markedsførte sin førnævnte kampagne med et tilhørende mærkat på kødpakkerne. Til gengæld mente landsretten, at det var inden for skiven, at Danish Crown markedsførte sine varer som »mere klimavenlig end du tror«. Det er dén afgørelse, der nu skal videre for Højesteret.

»Det er groft vildledende, når Danish Crown påstår, at dansk gris er »mere klimavenlig end du tror«, eller på anden vis bruger klimaet til at anprise svinekød. Dansk svineproduktion er dybt klimaskadelig, og svinekød er en stærkt klimabelastende fødevare«, udtaler Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

EU-Parlamentet har for nylig vedtaget et direktiv, som forbyder klima-anprisninger som »miljøvenlig« og »klimaneutral«. Fødevarestyrelsen og Forbrugerombudsmanden har ifølge Dansk Vegetarisk Forening også anlagt en strammere linje i sager om såkaldt »greenwashing«.

Læs også