Krigen i Ukraine presser mælkebedrift med 112.000 malkekøer til ejerskifte

Den største mælkeproduktion i Rusland, Ekoniva Group, der er ejet af den tyske landmand Stefan Dürr og andre investorer, har siden den russiske invasion af Ukraine haft svært ved at drive virksomheden.

Derfor er det nu besluttet, at selskabet med over en kvart million kreaturer, heraf omkring 112.000 malkekøer, skal i et nyoprettet holdingselskab og samtidig gå fra det tyske holdingselskab Ekosem-Agrar til russiske hænder.

Det skriver AgriWatch.

Skal det lykkes, kræver det, at de nuværende investorer indfrier deres investeringer og rykker dem med til enten et cypriotisk eller det russiske holdingselskab hen over foråret.

- Vi mener, at det foreslåede salg af aktier er en god, om end smertefuld, mulighed for obligationsejerne set i lyset af de forhold, vi er under. I vores øjne er den foreslåede omstrukturering og fusion af vores holdingselskab med driftsselskaberne i Rusland de rigtige skridt for at sikre vores drift og hele gruppens fortsatte eksistens, siger Stefan Dürr i en udtalelse.

Det fremgår også, at en investor i Rusland er villig til at investere cirka 100 millioner euro (745,9 millioner kroner), hvilket også har indflydelse på ejerskiftet.

Læs også