Landets største producent af fjerkræudstyr vil fordoble omsætningen

Ølgod-baserede Landmeco, der producerer udstyr til fjerkræproduktion, har sat sig for øje at fordoble virksomhedens omsætning fra 100 millioner til 200 millioner kroner om året indenfor tre-fire år. En plan, som den adm. direktør tror benhårdt på.

Landmeco, landets største producent af udstyr til fjerkræindustrien, der blandt andet er kendt for sine æg-stalde og skålfodringssystemer, sigter nu højere for virksomhedens indtjeningsevne.

I en periode har Landmecos omsætning ramt et plateau, men det skal ifølge virksomhedens adm. direktør, Anders K. Andersen, ændre sig.

- Min indstilling er, at hvis vi ikke udvikler os, så frygter jeg afvikling. Vi har helt styr på hele Landmecos fundament nu, og samtidig har vi en sammentømret og kompetent medarbejderstab. Derfor er jeg også helt tryg ved at komme med en ambitiøs målsætning, om at i løbet af de næste tre-fire år skal vores omsætning fordobles fra 100 millioner kroner om året til 200 millioner kroner, lyder det fra direktøren i en pressemeddelelse.

Nødvendig ekspansion

Det er altid en ambitiøs målsætning, når en virksomhed erklærer, at man har intentioner om at fordoble indtjeningen.

Landmeco-direktøren har imidlertid en meget klar plan for, hvordan dette mål skal opnås.

- Vi skal længere ud i verden, og det gælder både Asien, USA og på sigt gerne Mellemøsten. I de verdensdele har interessen for kyllinger og æg været stigende de seneste år, siger Anders K. Andersen og tilføjer, at Landmeco kan ikke komme ind på nye markeder på den anden side af kloden fra Ølgod.

- Vi har simpelthen oprettet et center i Bangkok, hvor en af vores dygtige sælgere er flyttet ud sammen med familien de næste tre år. Derfra skal han stå i spidsen for det asiatiske marked og få oparbejdet en organisation, der kan servicere kunderne i den del af verden, tilføjer han.

Det handler ifølge direktøren om at være tæt på kunderne, da virksomheden skal være både fleksibel og hurtig til at levere den service, man står for.

Vil sikre leveringstid

At komme ind på flere markeder kræver større produktion, men Landmeco har dog valgt den modsatte retning end mange andre – så meget som muligt skal produceres i Ølgod eller hos underleverandører i Danmark.

Denne beslutning står man fast ved i virksomheden, da flere steder i branchen ifølge Anders K. Andersen melder om lange leveringstider på op til 30 uger.

Det skyldes blandt andet eftervirkningerne af pandemien, krigen i Ukraine og det famøse containerskib, der blokerede Suez-kanalen, der satte forsyningskæderne fra Asien til Europa i stå.

- Vi har lovet, at vores leveringstid på de store æg-stalde er helt nede på 8-12 uger, og anlæggene til skål-fodring kan leveres fra dag til dag. Den korte leveringstid skal vi aldrig gå på kompromis med, for det skal være sådan, at når både nuværende og nye kunder har investeret i et af vores produkter, skal der ikke gå halve eller hele år, inden kunden kan tage det i brug, siger Anders K. Andersen.

Han forventer, at det ikke bliver sidste gang, at der med kort varsel kan opstå uforudsete forsyningsvanskeligheder. Derfor er produktionen i Ølgod også skruet op.

Med optimering og effektivisering regner virksomheden med, at man kan handle hurtigere, hvis der opstår kriser rundt omkring i verden, så man fortsat kan være leveringsdygtige overfor kunderne.

I det seneste regnskab leverede Landmeco et overskud efter skat på 13,8 millioner kroner.

Læs også