Formand Fyns Familielandbrug: - Det er vores opgave, at få folk til at forstå CO2-afgiften

Merete Pedersen, formand for Fyns Familielandbrug havde travlt på Det Fynske Dyrskue, hvor mange besøgende ville diskutere miljø, klima og CO2-afgift.

Det var en engageret og velformuleret formand for Fyns Familielandbrug, der mødte LandbrugFyn til en kort status om udbyttet af at have stand på Det Fynske Dyrskue.

- Jeg kunne sådan ønske mig, at vi begyndte at tale sammen, lød det indledningsvist fra Merete Pedersen, henvendt til avisen, da hun var færdig med en af de mange snakke med skuets besøgende.

- Det nytter jo ikke noget, at det er dem og os. Vi skal lytte og forstå.

Merete Pedersen understregede, at samtalerne med dyrskuets gæster primært kredser sig om den kommende CO2-afgift.

- Ham jeg netop har været i snak med, forsøgte jeg at forklare, at når vi ønsker græssende dyr også i fremtiden, så er en CO2-afgift ikke vejen frem. Kommer det til at koste den enkelte landmand ekstra at benytte dyrene til afgræsning, bliver det jo uinteressant. Jeg håber det lykkes os, at få folk til at forstå betydningen af afgiften, sagde hun.

Formanden ser frem til den 30. juni, hvor der kommer en afklaring af afgiftens størrelse.

- Jeg forventer ikke, at der kommer en melding ud med et endeligt facit. Det er emnet alt for farligt til. Men der kommer nok en form for drejebog, som politikerne kan kigge på og arbejde med, vurderer Merete Pedersen.

Læs også