Skiftede fra at være presset svineproducent til succesfuld svampeproducent

Sepp Häcki var svineproducent i det centrale Schweiz på en mindre bedrift, der som så mange andre blev udfordret på grund af nye miljøkrav for 30 år siden. Stillet overfor valget mellem enten at lukke eller skifte til en anden produktion, valgte han det sidste – og har med stor succes udviklet en produktion af svampe til konsum.

Når man kører op ad grusvejen fra asfaltvejen, der snor sig mellem bjergene i det centrale Schweiz, passerer man først et staldanlæg af ældre dato. Det ser lidt trist ud i det storslåede landskab, hvor en del, meget velholdte, mindre landbrugsejendomme er strøet ud med rund hånd.

Det var her, Sepp Häcki producerede slagtesvin indtil 1995. Men stillet overfor nye arealkrav i 1994 til udbringning af gylle blev han tvunget ud at tænke i enten total lukning eller en alternativ produktion.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også