Danskernes gode madvaner er på retræte

Som følge af corona-nedlukningerne oplevede Danmark en kort opblomstring i madlavning i de danske hjemmekøkkener. Nu er mange imidlertid vendt tilbage til en fortravlet madkultur, men tiden i køkkenet er knap, færre hjemmelavede måltider, og børnene er sjældnere med i køkkenet.

Der er næsten intet bedre end følelsen af succes, når man sætter tænderne i et hjemmelavet måltid, man selv har kokkereret. Men det er desværre langt fra hverdagskost for den almene dansker.

Vores madkultur udspiller sig nemlig i en travl hverdag, hvor det hjemmelavede måltid stadig oftere må vige for hverdagens andre gøremål. Således fremgår det af vidensinstitutionen Madkulturens årlige undersøgelse af danskernes madvaner – Madkultur22 - som udkom i weekenden.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også