Kampen for det danske oksekød: Et klimamærke skal blåstemple klimaeffektive fødevarer

Et klimamærke skal give forbrugerne en reel og synlig mulighed for at vælge dansk oksekød med en lavere klimabelastning end udenlandsk.

Klimaindsatsen hjemme i staldene vil skabe et marked for klimaeffektive fødevarer. Det fortalte Ida Storm, direktør for Landbrug & Fødevarer Kvæg, i sidste måned, da hun aflagde beretning ved Kvægkongressen i Herning.

- Heldigvis er klimaeffektive fødevarer begyndt at have en særlig værdi hos nogle kunder, nogle markeder, men når det gælder markedsføring og værdiskabelse af klimaindsatsen, så er data og troværdighed helt centralt, sagde Ida Storm.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også