Svinenoteringen går ind i sin fjerde måned uden bevægelser

Fra uge 31 vil Danish Crowns svinenotering fortsat være på niveauet 13,8 kroner pr. kg kød.

Der er fortsat ingen ændringer i Danish Crowns svinenotering, der i uge 31 stadig vil ligge på 13,8 kroner pr. kg svinekød.

Dermed har der ingen bevægelser været i noteringen i hele maj, juni og juli. Ifølge Danish Crown præger ferieperioden markedet i hele Nordeuropa.

- Vi mærker meget tydeligt, at der er sommerferiebemanding mange steder. Der er fokus på den daglige drift og behovet for råvarer på den korte bane. Der er stort set ingen, der ser længere end 10-14 dage frem, men det er helt normalt for årstiden, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown, i slagterikoncernens ugentlige markedsopdatering.

Man regner med, at aktiviteten begynder at stige igen fra næste uge. Omvendt begynder ferieperioden i det sydlige Europa, og det flytter balancen i efterspørgslen.

- Ferieperioden i Sydeuropa påvirker altid efterspørgslen, og det kan sætte priserne på enkelte delstykker under pres. Men det er en bevægelse, vi ser hvert år, og derfor forsøger vi at tage højde for det i så vid udstrækning som muligt, men det kan give bump på vejen, siger Mads Stougaard.

Eksporten til landene udenfor Europa ligger fortsat på et lavt niveau, men har dog stabiliseret sig de seneste par måneder i takt med, at priserne på grisekød i USA er steget igen.

Læs også