Ung minkavler tror på, at det bliver en god forretning igen

Det bliver et kæmpe arbejde at starte op fra bunden igen. Men 28-årige Martin Korsbæk fra Fjerritslev tror på det.

13 minkavlere har ansøgt om midler til at fortsætte driften, hvis minkavl igen bliver tilladt i Danmark.

Blandt dem er 28-årige Martin Korsbæk fra Fjerritslev, skriver Nordjyske

Han fortæller til mediet, at han har været selvstændig minkavler, siden han var 19 år, og ydermere har han været i branchen, siden han var 16.

- Det bliver et kæmpe arbejde at bygge det hele op igen. De fleste kalder mig en tosse, men jeg har aldrig lavet andet, og jeg tror på, at det bliver en god forretning igen. Verdensmarkedet er i stort underskud for skind, og vi var verdens bedste til at avle mink i Danmark, siger han til Nordjyske.

Selvom det bliver en stor opgave at bygge foderproduktion og pelsning op igen, vurderer han, at minkavl kan blive en god forretning igen for ham fra år 2025.

Da han lukkede sin egen minkfarm ved Fjerritslev havde han 1.100 avlstæver. I dag har han kun råd til 600 avlstæver, og resten må han låne sig til, hvis det er muligt.

Mens 13 minkavlere har søgt om dvaleordning, har 1.246 kun ansøgt om erstatning, fordi de forventer at lukke deres avl af mink.

 

Læs mere om Minksagen

Dyk ned i vores mere end 450 artikler om minksagen. Helt tilbage fra hvor de første besætninger blev smittet og frem til afhøringerne i Minkkommissionen.

Læs mere her

Læs også