Sjællandsk gods: - Vi har solgt alle vores store maskiner

Agrovis årlige Sund Jord-arrangement, der sætter praktisk fokus på regenerativt landbrug- også kaldet conservation agriculture – blev i denne uge afholdt på Aagaard gods syd for Kalundborg. – Vores vigtigste maskine er nu den engelske Weaving Seed Drill 6000T til at så direkte i stub, fortæller godsejer Gregers Hellemann.

- Stordrift er ikke vejen frem.

Det fastslår godsejer Gregers Hellemann i sin introduktion og velkomst til Aagaard gods ved Gørlev på Vestsjælland i tirsdags i forbindelse med Agrovis årlige Sund Jord-arrangement.

- I 2014 solgte vi alle vores store maskiner, så vi i dag har få traktorer og redskaber til under 200 hestekræfter, fortsætter Gregers Hellemann til de cirka 75 landmandskolleger, der har tilmeldt sig arrangementet og nu sidder i Aagaards opvarmede værksted.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Pløjefri dyrkning

Begreber som conservation agriculture og regenerativt landbrug vinder frem – også i det politiske landskab og hos organisationer, som ikke har haft historie for samarbejde med landbruget.

Læs mere her

Læs mere om Marken til foråret

Optimer din forårsindsats i marken med nøje planlagt jordforberedelse, strategisk såning og effektiv implementering af efterafgrøder. Her kan du dykke ned i de seneste landbrugsteknikker og få inspiration, der klæder dig på til at maksimere din afgrødes sundhed og udbytte.

Læs mere her

Læs også