»Hvad er problemet?« og »diktatur«: Region Syddanmark forbyder rødt kød ved arrangementer

Region Syddanmark har besluttet, at rødt kød ikke længere skal serveres ved eksterne arrangementer, som regionens ansatte deltager i, skriver Avisen Danmark.

Hos Region Syddanmark er det blevet besluttet, at de der omkring 25.000 ansatte ikke længere må få serveret oksekød, når de er på kursus, skriver Avisen Danmark.

Beslutningen en del af regionens indsats for at reducere klimaaftrykket. Fremover vil menuen ved kurser, seminarer og møder skulle opfylde specifikke krav:

  • Ingen servering af lamme-, okse- og kalvekød.
  • Vegetariske alternativer skal være tilgængelige.
  • Kun almindeligt postevand serveres.
  • Menusammensætning efter årstiderne.
  • Fokus på at reducere madspild gennem portionsanretninger.
  • Undgåelse af engangskopper og -service.

Direktør: – De fleste kan nok overleve

De nye regler vil blive implementeret gradvist over de næste et til to år, i takt med at nye aftaler med hoteller og konferencecentre træder i kraft.

Koncerndirektør Jørgen Bjelskou udtaler til avisen, at tiltaget er et skridt mod at reducere klimaaftrykket og forventer, at det vil have en positiv effekt uden store afsavn for medarbejderne.

- De fleste kan nok overleve en dag til et kursus eller et møde uden en bøf, siger han til mediet.

Beslutningen har overrasket politikerne i regionen. Morten Weiss-Pedersen (K) har kaldt beslutningen arrogant og uacceptabel, mens regionsrådsformand Bo Libergren (V) mener, at sagen bør behandles politisk og understreger vigtigheden af personlig frihed.

Tiltaget har også skabt debat blandt både ansatte og læsere, skriver avisen, der henviser til Jydske Vestkystens Facebook-kommentarspor.

»Hvad er problemet? Hvis de vil have rødt kød, så kan de vel spise det hjemme hos dem selv. Det er ikke en livsbetingelse at spise rødt kød«, skriver Lone Carlsen, hvorimod Anders Clausen skriver: »Regler og love for alt. Det begynder sgu da at ligne et diktatur, hvor vi bare skal makke ret på alt«.

Læs også