Måling: Minkavl møder modstand fra halvdelen af danskerne

Pels skal forbydes i hele EU, mener halvdelen af danskerne i en ny undersøgelse, der kommer i kølvandet på et europæisk borgerinitiativ mod pels, der allerede nu har samlet 1,1 million underskrifter.

På tærsklen til genåbning af den danske minkproduktion, hvor det fra nytår igen er tilladt at holde mink i Danmark for at producere minkpels, viser en meningsmåling foretaget af YouGov, at 50 procent af de adspurgte danskere ønsker at forbyde produktion af mink og andre pelsdyr som ræv, mårhund og chinchilla i hele EU.

Det skriver dyrerettighedsorganisationen World Animal Protection Danmark, som har fået lavet undersøgelsen hos YouGov, i en pressemeddelelse

24 procent svarer, at pelsproduktion er »ok«, mens 26 procent svarer »ved ikke«.

Det er ikke kun i Danmark, at et europæisk forbud mod pelsproduktion møder opbakning. Efter blot syv måneder er der i EU allerede indsamlet over 1,1 millioner underskrifter i det europæiske borgerinitiativ Fur Free Europe. Når man 1,4 millioner indenfor et år, hvoraf én million kan valideres, er man sikret lydhørhed i EU Kommissionen.

Undersøgelsen er blevet foretaget i perioden mellem den 4. og den 6. december blandt 1019 danskere.

Læs mere om Minksagen

Dyk ned i vores mere end 450 artikler om minksagen. Helt tilbage fra hvor de første besætninger blev smittet og frem til afhøringerne i Minkkommissionen.

Læs mere her

Læs også