Underskud på 2,5 mia.: Maskingigant mærker landbrugets manglende købelyst

- Fald i råvarepriser og lavere forventet indkomst i 2024 har påvirket landmændenes investeringslyst, hvilket yderligere dæmper den globale efterspørgsel i industrien.

Sådan lyder ordene fra den adm. direktør i den amerikanske maskinproducent Agco, Eric Hansotia, i forbindelse med anden kvartalsrapport.

Agco producerer blandt andet traktorer af de kendte mærker Valtra, Fendt og Massey Ferguson.

Selskabet har i Q2, der endte 30. juni, oplevet en salgstilbagegang på 15,1 procent. I kvartalet gik omsætningen tilbage fra 26,3 milliarder kroner i samme periode sidste år til 22 milliarder kroner i år.

Endvidere kommer maskinproducenten ud af andet kvartal i år med et underskud på 2,5 milliarder kroner sammenlignet med et overskud på 2,2 milliarder i Q2 i 2023.

I Vesteuropa faldt salget af traktorer med 5 procent i første halvår af 2024 sammenlignet med de første seks måneder af 2023. Agco forventer at efterspørgslen aftager i resten af 2024, da lavere indkomstniveauer presser efterspørgslen fra planteavlere, mens sund efterspørgsel fra mælke- og husdyrproducenter forventes at afbøde noget af faldet, lyder det i beretningen.

Læs også