Næstformand udtræder af Danish Crowns bestyrelser på grund af »uenighed om retningen«

Efter en tumultarisk torsdag med kritik af Danish Crowns retning melder en markant andelshaver sig ud af flere bestyrelser.

Thomas Kjær, der er bestyrelsesmedlem i Danish Crown A/S og næstformand i Leverandør­selskabet Danish Crown AmbA, har valgt at træde tilbage fra sine bestyrelsesposter i slagterikoncernen.

Det oplyser han i en e-mail til redaktionen fredag.

- Jeg er i dag fratrådt mine bestyrelsesposter i hhv. Danish Crown A/S og Danish Crown Amba grundet uenighed om retningen for bestyrelsesarbejdet. Jeg udtræder uden yderligere kommentarer og ønsker selskabet alt det bedste, står der at læse i mailen.

Af mailen fremgår det desuden, at formanden, bestyrelserne og repræsentantskabet er orienteret.

- Jeg udtræder uden yderligere kommentarer

Thomas Kjær, afgået næstformand, Danish Crown

Drama i Danish Crown

Udmeldingen kommer i kølvandet af, at tre store andelshavere i Danish Crown torsdag sendte et åbent brev til alle andelshavere i andelsselskabet for at »råbe vagt i gevær over bureaukrati og egeninteresser«, der efter deres mening gennemsyrer arbejdet i Vedtægtsudvalget.

- Senest har vi erfaret, at arbejdet i Vedtægtsudvalget udvandes og præges af manglende forståelse for den brændende platform, Danish Crown helt åbenlyst står på, lød et af kritikpunkterne i brevet, der har Martin Lund Madsen, Mads Rauff-Bjerre og Mikkel Buus Jensen som afsendere.

- Vi håber, I er enige med os i, at der skal ske forandringer. Vi håber, at I hver især vil hjælpe med at lægge pres på bestyrelserne, så vi kan byde en ny CEO velkommen til et Danish Crown med en professionelt ledet A/S-bestyrelse, skrev de endvidere.

Ærgerlig over beslutningen

Formand for Danish Crown, Asger Krogsgaard, er ærgerlig over Thomas Kjærs beslutning. Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse fredag formiddag.

- Thomas har i dag meddelt os, at han ikke ønsker at være en del af Danish Crowns bestyrelsesarbejde længere. Jeg er rigtig ærgerlig over, at Thomas ikke fremadrettet kommer til at bidrage til det arbejde, som er i gang, men jeg tager hans beslutning til efterretning og ønsker ham alt det bedste fremover, siger Asger Krogsgaard og fortsætter:

- Vi har rigtig mange tiltag i gang for at styrke Danish Crown, og vi kommer snart til at præsentere den CEO, der som sin vigtigste opgave skal genetablere vores konkurrencekraft og lede Danish Crown gennem det kommende strategiarbejde og de transformationer, der kommer. Det har vi i bestyrelsen store forventninger til.

Medlemmerne af repræsentantskabet i kreds 1 vil indenfor kort tid blive kaldt sammen for at vælge et nyt medlem til AmbA-bestyrelsen, som herefter vil konstituere sig med en ny næstformand.

Læs også