Stormejeri investerer 627 mio. i ny fabrik

Det newzealandske stormejeri Fonterra er indstillet på at investere 150 mio. newzealandske dollar svarende til 627 mio. danske kroner på en ny UHT-cremefabrik på Edendale-mejeriet i det sydlige New Zealand. Det skriver mejeriet i en pressemeddelelse.

Det gør de for at imødekomme den stigende efterspørgsel gennem sin Foodservice-forretning. Det var den store nyhed fra den adm. direktør i Fonterra, Miles Hurrell, da han i denne uge var på besøg i Malaysia med blandt andre premierministeren.

Det newzealandske mejeri har en blomstrende Foodservice-forretning i Asien, hvor efterspørgslen vokser grundet integreringen af mejeriprodukter i traditionelle fødevarer som laksa og mælkete.
Miles Hurrell forklarer, at investeringen skal ses som en del af mejeriets strategi om at øge værdien yderligere ved at udvide sin Foodservice-forretning i Asien og øge produktkapaciteten for produkter af høj værdi.

Det nye anlæg vil i første omgang have en UHT-kapacitet på 50 millioner liter, men kan vokse til over 100 millioner liter i 2030. Investeringen i den nye fabrik vil samtidig skabe 70 nye jobs i Edendale.
Efter planen starter byggeriet i starten af 2025 og første produktion forventes at færdig i august 2026.

Læs også