Ung landmand vil lave Danmarks bedste salt

30-årige Thisted-baserede landmand Morten Yde Kirk driver foruden 300 hektar jord og maskinstation en sideproduktion, hvor han bruger overskudsvarme fra eget biogasanlæg. Produktionen er sydesalt og ambitionerne er, at det skal være Danmarks mest velsmagende.

Danske landmænd er intet hvis ikke snarrådige. Dette ses tydeligt hos den unge, 30-årige landmand fra Thisted, Morten Yde Kirk.

For nyligt var en af Effektivt Landbrugs reportere på besøg hos landmandens bedrift, hvor han driver 300 hektar jord, maskinstation, eget biogasanlæg og meget mere. Sidstnævnte giver imidlertid en del overskudsvarme, som man længe gik og grublede over, hvad skulle bruges til.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også