Ostepulver kan være nøglen til velsmagende plantemåltider

Fødevareforskere fra Københavns Universitet vil i samarbejde med Ringe-baserede Lactosan A/S undersøge, hvordan ost i pulverform bedst kan booste umamismag og mundfølelse (kokumi) i plantebaserede fødevarer.

- Just add some cheese.

Sådan lyder en nylig kampagne fra Arla, der italesætter ostens alsidighed i madlavning. Og Arla er ikke ene om begejstringen for den afhængighedsskabende fødevareingrediens.

Forskere fra Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU Food) arbejder nemlig sammen med fødevarevirksomheden Lactosan A/S på at finde en metode, der kan styrke umami-smagen i plantebaserede fødevarer ved hjælp af ost.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også