Fødevarer 10-06-2022 12:02:52 Forskere vil bruge gule ærter til at lave planteost Gule ærter viser lovende resultater som fremtidens planteost, lyder det fra forskere på Københavns Universitet. Det er lykkedes forskere at udvikle en prototype til fremtidens planteost, som bygger på proteiner fra gule ærter. Foto: Pixabay Morten Ipsen mip@effektivtlandbrug.dk Læs mere om Morten Ipsen Gem Det er lykkedes forskere fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet at udvikle en prototype til fremtidens planteost, som bygger på proteiner fra gule ærter. Vil du læse mere? Prøv to måneder til én måneds pris. Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement. Allerede abonnent? Log ind Læs også Stort vertikalt landbrug offentliggør bæredygtighedsvision for fremtidens fødevarer Ostepulver kan være nøglen til velsmagende plantemåltider