Sælger 300 hektar til energiselskab

Better Energy har købt 300 hektar sydvestjysk landbrugsjord, hvor planen er at opstille solceller.

Energiselskabet Better Energy har erhvervet sig omkring 300 hektar landbrugsjord tæt ved Ribe, hvor man gerne vil opsætte solceller. Det skriver Agriwatch på baggrund af informationer fra Tinglyningen, hvor det fremgår, at salgsprisen er 53 millioner kroner.

Energiselskabet har købt jorden af selskabet Birkeland A/S, som har Steen Birkeland og Claus Clausen som ejere. Claus Clausen er kendt i landbrugskredse som medejer og formand for det danske udlandslandbrug Agrovakia, der har en stor slagtesvineproduktion med 7.000 søer og 7.500 hektar i Slovakiet.

Overfor Agriwatch oplyser Better Energy, at man ikke har nogen tidshorisont for, hvornår der kan komme solceller på grunden. 

- I forhold til konkrete områder i Esbjerg Kommune, så er det fortsat for tidligt for os at udtale os med stor sikkerhed, da vi er i fuld gang med dialogen med lokalsamfund og lokalråd. I forhold til, om det ender med konkrete projekter, så er vi grundlæggende styret af, om vi kan skabe lokal forankring, skriver Anders Nielsen, ansvarlig for tidlig lokalinvolvering hos Better Energy, i en mail til mediet.

Birkeland har fortsat svineproduktion ved Rødding.

Læs også