Dansk Deutz-Fahr importør udvider til Sverige

Den Middelfart-baserede danske importør af Deutz-Fahr-maskiner, Moni Worldwide, bliver pr. 1. januar 2024 også Deutz-Fahr importør i Sverige. Håbet er, at den danske forretningsmodel kan overføres til det svenske marked.

Dansk landbrugsmaskine-knowhow står til at øge sin tilstedeværelse hos vores svenske naboer.

Det skyldes at den danske Deutz-Fahr importør Moni Worldwide fra 1. januar 2024 også får ansvaret for salg og service af Deutz-Fahr i Sverige.

Beslutningen er helt ny, så virksomhedens adm. direktør, Henrik Hansen, ønsker ikke at løfte sløret for, hvordan firmaet vil løfte opgaven, eller hvordan forhandlerstrukturen i Sverige bliver. Men man er stadig beæret over opgaven direkte fra maskinudbyderen.

- Deutz-Fahr har foreslået os at påtage os opgaven med at forøge markedsandelen for Deutz-Fahr i Sverige, og det har vi takket ja til. Vi er meget ydmyge overfor den tillidserklæring og ser frem til at påbegynde arbejdet fra årsskiftet, men lige nu koncentrerer vi os om Deutz-Fahr i Danmark, Ukraine og de andre markeder, vi er aktive på, siger han i en pressemeddelelse.

Internationalitet i lokale klæder

Moni Worldwide er blevet kendt for sin meget enkle forretningsmodel, hvor en lille organisation hos importøren distribuerer et stort antal traktorer til nogle uafhængige forhandlere, der til gengæld for konkurrencedygtige indkøbspriser, har påtaget sig en del af de arbejdsopgaver, som andre mærker har opbygget en større organisation til at tage sig af på vegne af forhandlerne.

- De lokale forhandlere kender deres områder og kunder langt bedre, end vi gør. Derfor håndterer de alt i forhold til slutkunderne. Vores opgave er at sørge for at indkøbe traktorerne bedst muligt og distribuere dem uden unødvendige omkostninger, så forhandlerne kan tilbyde slutkunderne traktorerne til fornuftige priser, forklarer Henrik Hansen.

Virksomheden forventer ikke at kunne melde mere ud om de svenske udvidelsesplaner før i slutningen af 2023.

Moni Worldwide omsætter mellem 750 og 800 traktorer og aftager cirka 10 procent af Deutz-Fahr-fabrikkens mejetærskerproduktion årligt.

 

Læs også