Det nye sort: Fællesskab vil udnytte kaffens fulde potentiale

Kaffe er endnu engang i centrum, når fællesskabet The Circular Coffee Community arbejder for at gøre kaffe til en cirkulær ressource. Det har blandt andet ført til, at kunderne i 7-Elevens danske butikker kan spise brød med grums fra den kaffe, de måske selv har drukket.

Næstefter olie er kaffe den mest handlede vare i verden.

Men det er faktisk kun maksimalt 1 procent, man får ud af næringsindholdet i kaffebønnerne, når der brygges en kop kaffe. Og når man tænker på, at det traditionelt er det eneste, vi bruger bønnerne til, går der enorme ressourcer til spilde hver eneste dag.

Men står det til innovationschefen hos Peter Larsen Kaffe, Lars Aaen Thøgersen, skal det fremover blive anderledes.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også