Her kombineres grøntsager og markdrift med ølbryggeri

Hos Samsø Bryghus har man skabt sig en mangeartet forretning med flere ben at stå på. Her bliver de 12 hektar med grøntsager og korn brugt til ølproduktion og til at forsyne den fuldt økologiske café.

En lille traktor med en vandtank på bagenden og to kreativt indrettede pumper, der fortil sender vand ned til de tørstige afgrøder, mens man kører hen over markerne. Løsningen på tørkeudfordringer udgør et godt eksempel på den opfindsomhed og gør-det-selv ånd, der har dannet grobund for Samsø Bryghus.

På det nordsamsiske bryggeri, der kun sælger sine varer på den 114 kvadratkilometer store ø ud for Østjylland, har man brygget øl siden 2006.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også