Ny proteinrig ingrediens: 9 millioner kroner skal få det fulde potentiale ud af ølrestprodukt

Et nyt forskningsprojekt til 9 millioner kroner under GUDP vil udnytte en overset ressource og gøre et ellers uspiseligt restprodukt fra ølbryggerierne til en nærende, proteinrig fødevareingrediens.

Der bliver drukket mange øl på verdensplan. Men i produktionen af den populære drik produceres der samtidigt en betydelig sidestrøm med et restprodukt, der endnu ikke udnyttes i stor skala – mask.

I forbindelse med ølproduktionen er det nemlig kun cirka 15 procent af hovedingrediensen malt, oftest fra kornsorten byg, der bliver omdannet til øl og tappet på flaske. De resterende 85 procent af malten kaldes mask, der primært består af vand samt fibre, der ikke kan fordøjes af mennesker.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også