DLF lukker svensk forædlingsanlæg

DLF Seeds vil stoppe alle aktiviteter på forsknings- og udviklingsanlægget i Landskrona, Sverige, inden den 1. juli 2024, og lokaliteten vil derfor blive lukket. Det skriver DLF i en pressemeddelelse.

Siden annonceringen af det nye joint venture med franske Groupe Florimond Desprez for sukkerroer og foderroer har DLF’s koncernledelse samarbejdet med det lokale team i Landskrona for at undersøge alternative muligheder for lokaliteten.

Denne indsats har dog ikke kunnet identificere en økonomisk bæredygtig løsning inden for DLF’s nuværende forretningsportefølje. Konsekvensen er derfor, at forsknings- og udviklingsanlægget i Landskrona vil blive lukket fra juli 2024, hvilket påvirker cirka 70 medarbejdere.

- Dette er en meget vanskelig beslutning, da det markerer afslutningen på en lang og stolt historie inden for planteforædling i Landskrona. Vi har mange meget dygtige og erfarne medarbejdere i Landskrona, som jeg har været stolt af at arbejde sammen med, siger Derek Bartlem, Chief Scientific Officer og EVP hos DLF.

Der er gennemført høringer med fagforeninger, og dialogen vil fortsætte på baggrund af den nu trufne beslutning om Landskrona-lokaliteten. Interne teams vil sikre, at den viden og det forædlingssmateriale, der er udviklet i Landskrona, bliver indsamlet og forberedt på en måde, så det kan integreres i det nye fremtidige joint venture.

Læs også