Der var bål-mad i verdensklasse på menuen, da Schiøtz Prisen 2024 løb af stablen på dette års udgave af Det Fynske Dyrskue. Fynske Liva Stokkebye fra Restaurant Lyst trak det længste strå.
- Jeg er megaglad og tilfreds. Det er så fedt!
Sådan lyder det fra Liva Stokkebye fra Restaurant Lyst i Vejle, da førstepladsen i årets udgave af Schiøtz Prisen blev uddelt søndag på Det Fynske Dyrskue.
Schiøtz Prisen er en kokkekonkurrence med et par gastronomiske benspænd; de fem deltagende teams af kokke kunne vælge mellem lam og gris som fundament for deres retter, som derudover skulle tilsættes blandt andet asparges og Schiøtz-øl fra Albani. Hele retten skulle slutteligt tilberedes over flammegrill.
- Konkurrencen er særlig, fordi den har et stort fokus på Fyn, fynske produkter og råvarer. Det er virkelig i centrum af konkurrencen, og fordi jeg selv er fra Fyn, synes jeg, det er vildt fedt at kunne sætte fokus på min ø gennem min madlavning, siger Liva Stokkebye.
Til konkurrencen fik hun hjælp af sin kokke-kollega Anton Kragh Frandsen.
Flytter madlavningsprocessen tæt på gæsterne
Schiøtz Prisen har det særpræg, at madlavningsprocessen, som typisk er forbeholdt det aflukkede køkken, flyttes ud på dyrskuepladsen og tæt på dyrskuets besøgende.
Således lagde mange besøgende vejen forbi Schiøtz-teltet i løbet af søndagen, mens kokkekonkurrencen stod på.
- Vi er enormt glade og stolte over, at vi igen i år har kunne præsentere Schiøtz Prisen som en del af Det Fynske Dyrskue. Konkurrencen går godt i spænd med vores ambitioner om at formidle rejsen fra jord til bord for vores gæster og samtidig binde landbrug, fødevarer, gastronomi og livsstil sammen. Schiøtz Prisen indeholder mange af netop de elementer. Selvom der kun kan være én vinder af konkurrencen, vil jeg gerne takke alle teams for at stille op og give den fuld gas, siger dyrskuechef Anita Christoffersen.
Juryen til Schiøtz Prisen 2024 bestod af Michael Madsen fra den Michelin-belønnede restaurant Aro, køkkenchefen ved Selfinvest / Selected Car Collection, Lasse Starup Petersen, tv-kok Umut Sakarya og madhistoriker Betinna Buhl.