Én hektar koster mere end 3 millioner kroner at købe

Vi kender dem nok alle sammen – de grønne, lidt hårde frugter i det lokale supermarked. De hedder også det samme, som man kalder befolkningen i det land, hvor de fleste af dem kommer fra, nemlig kiwier. Men vi går oftest glip af de gyldne af slagsen, som er endnu sødere og blødere end de grønne, især når de spises friskplukkede og modne i hjemlandet, New Zealand.

Vi er i Bay of Plenty – som på dansk kan oversættes til »Bugten med rigelighed« – som ligger cirka midt på østsiden af Nordøen i New Zealand.

- Her dyrker vi 80 procent af den totale produktion af kiwi i New Zealand, fortæller Gawin Fleming, manager hos Kiwifruit Country, til en gruppe danske landmænd, der er på studietur i New Zealand med Effektivt Landbrug og rejsebureauet Rejsogoplev.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også