Slagteri meldt til politiet efter fund af gammelt kød

Slagterikoncernen Skare Meat Packers er blevet meldt til politiet, efter fund af flere år gammelt kød. Slagteriets chef har svært ved at forstå den udvikling.

Kort før jul var Fødevarestyrelsen på besøg hos slagterikoncernen Skare Meat Packers slagteri i Aarhus. Og der gjorde styrelsens kontrollanter et sjældent fund. Ifølge Jyllands-Posten og Fødevarewatch blev der fundet 250 tons gammelt kød, hvoraf noget af det var helt tilbage fra 2010. 

Fundet har overrasket kontrollanterne fra styrelsen.

- Jeg må sige, at det er en sjælden sag. Jeg kan ikke komme på, at vi har fundet så store mængder gammelt kød, også i forhold til den manglende sporbarhed, siger Michael Rosenmark, der er chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold, til Fødevarewatch ifølge Berlingske.

Splid om sporbarhed

Ifølge Fødevarewatch er Skare Meat Packers meldt til politiet, blandt andet fordi der manglede dokumentation for kødets oprindelse, såkaldt sporbarhed. For det er i sig selv ikke ulovligt at have gammelt kød liggende under køl. 

Men det passer ikke, at der ikke er sporbarhed på kødet, lyder det fra medejer og stifter Kurt Skare i et interview med Jyllands-Posten.

- Der er sporbarhed på det hele. Inde i hver eneste pakke kød ligger der en sporbarhedsetikette, så man kan se sporbarheden. Men Fødevarestyrelsen mener, at vi skal have fakturaerne på kødet, for at der er sporbarhed. Det forstår vi ikke. Vi har tilintetgjort fakturaerne, fordi det gør vi ifølge skattereglerne. Nu skal vi i gang med at fremskaffe fakturaerne, siger han til avisen og undrer sig over, at at Fødevarestyrelsen ikke har ventet til 1. februar, som Skare Meat Packers har fået frist til. 

Ifølge Kurt Skare er der ikke noget i vejen med kødet.

- Omsætningen af visse kødstykker har været noget forsinket pga. covid-19, fordi foodservice-sektoren har været lukket ned, og handlen gik i stå. Men det er ikke noget problem for kødet. Det er ikke gammelt kød, og der er ikke noget i vejen med varen. Kød kan sagtens kan holde sig i et kommercielt frysehus, hvor der er minus 25 grader. Det her er jo ikke en hjemmefryser, siger han til avisen.

Læs også