Lemken tilpasser Rubin 10-tallerkenharver

Lemken reagerer på stigende begrænsninger på anvendelsen af planteværnsmidler ved at gøre Rubin 10-tallerkenharven endnu mere fleksibel.

På grund af stigende begræsninger på anvendelse af planteværnsmidler i landbruget, tilpasser Lemken nu deres Rubin 10-tallerkenharver. Det er nødvendigt for at kunne bruge stubbearbejdningen som alternativ ukrudtsbekæmpelse, vurderer man fra Lemkens side.

- Rubin 10 er udviklet til at sikre intensiv opblanding af jord og planterester, selv ved øverlige behandlinger og under vanskelige forhold.

Det er især på den halvbugserede Rubin 10 TF, som fås i arbejdsbredder fra fire til syv meter, at der er nyt i vente. Afstanden mellem bullerne er øget med 150 millimeter til i alt 1.350 millimeter.

Det skal sikre, at jorden når at sætte sig mere efter første række tallerkener har passeret, så anden række udfører en bedre gennemskæring og opblanding. En anden oplagt effekt af den øgede afstand er en bedre gennemgang, så man undgår at harven pakker op ved store mængder plantemateriale.

Flere frontredskaber

Hidtil har Rubin 10 TF kunnet leveres med en række halmstrigle-tænder som frontredskab, og nu tilføjer Lemken så to yderligere muligheder her. Der er tale om en knivtromle og en planerplanke i crossboard-opbygning.

- I områder, hvor halm efterlades på marken, kommer den gennemprøvede selvregulerende halmstrigle virkelig til sin ret. Ujævnt fordelt halm fra mejetærskerens snitter eller halmbunker efterladt ved ballepresning er almindeligt mange steder. De bliver samlet op og leveret på en kontrolleret måde til disk-sektionen. Det sikrer, at halmen indarbejdes mere jævnt på tværs af arbejdsbredden, lyder det fra Lemken.

Crossboardet, der kendes fra Lemkens Heliodor-tallerkenharver, er særligt tiltænkt til at give værdi, når Rubin 10 TF bruges som såbedsharve. Det sikrer, at store jordknolde presses ned i jorden, hvor de bedre kan findeles og opblandes af disksektionen.

Knivtromlen er en helt ny mulighed fra Lemken, og den er særligt anvendelig i rapsstubbe eller til bekæmpelse af majshalvmøl. Rullen er opbygget med seks knivblade, der skærer og river stubbene op, før disksektionen tager over og gør arbejdet færdigt.

Den rigtige pakvalse til opgaven

Der findes et væld af pakvalser til Lemkens Rubin-tallerkenharver. Og for at gøre det muligt for kunderne at tilpasse harven til flere forskellige opgaver, introducerer Lemken et hurtigskiftesystem på pakvalsen. Det er både gældende på den halvbugserede TF og på den liftophængte MR.

- Det giver landmanden mulighed for at skifte mellem forskellige enkelte og dobbelte pakvalser meget hurtigt og med endnu mindre indsats, så de kan optimalt tilpasse redskabet til individuelle behov, lyder det fra Lemken

Læs også