Maskincenter mærker den grønne omstilling

Efterspørgslen på miljøvenlige traktorer er noget, man også mærker hos Brdr. Thorsen Maskincenter.

Hos Brdr. Thorsen I/S, Nimtofte, er den grønne omstilling kommet på dagsordenen.

Virksomheden favner bredt lige fra maskincenter, maskinstation, vvs, varmeværk til eget landbrug og biogas. Og i stort set alle driftsgrene mærker man de stigende krav til CO2-besparelser.

- Det er ikke så meget kommet til maskinstationsbranchen endnu, men vi kan mærke det i vores maskincenter på de traktorer, vi sælger, fortæller Steffen Thorsen, afdelingsleder for grøn energi og fortsætter:

- Men det er jo noget, der kommer helt naturligt, for du kan ikke købe en ny traktor i dag uden, at den er godkendt under de normer, der skal være opfyldt.

Han tilføjer, at der også er nogen, som bevidst køber en brugt traktor, fordi de måske ikke har brug for alt det, en nyere model kan, hvis den for eksempel bare skal køre foran en fodervogn.

- Vores sælgere finder selvfølgelig det, som kunden har brug for, siger Steffen Thorsen.

 

Vigtigt at kunderne vender tilbage

Brdr. Thorsen Maskincenter, der er AGCO-forhandler, består i dag af fire afdelinger i henholdsvis Nimtofte, Støvring, Hjørring og Nykøbing Mors.

Hver afdeling har en afdelingsleder, som også er sælger. Derforuden er der 25 udkørende servicebiler og 50 medarbejdere i alt.

- Der er sket en stor omstrukturering, fra vi overtog området i Nordjylland, fortæller Steffen Thorsen.

Han uddyber, at det har været nødvendigt at få vendt tilgangen til at være maskinhandler.

- Det handler ikke kun om at sælge mange traktorer, men mindst lige så meget om god service og den gode og tætte kontakt – det skaber tillid og gør, at vi kan få lov at blive ved, fastslår han.

Han peger på, at er tilliden der, er det også nemmere at sælge en ny traktor – og kunderne kommer igen, hvis de bliver behandlet ordentligt.

- Det er det, vi har succes med og vil blive ved med, siger Steffen Thorsen.

Lange leveringstider

At det lige nu er svært at skaffe nye traktorer hjem, er noget, man hos Brdr. Thorsen mærker såvel som hos andre maskinhandlere.

- Vi har solgt 35 traktorer, som vi ikke kan levere, da de står i Frankrig og ikke kan laves færdige på grund af leveringsproblemer. Det er en omsætning, som vi mangler, og kunderne mangler traktoren, så det er et kæmpe problem for kunden, os og AGCO, bemærker Steffen Thorsen.

Også på reservedele kan det mærkes, at der er ekstra lange leveringstider.

- Der er rationering på, hvor meget, vi kan bestille hjem. Vi kan ikke bestille flere ad gangen. Det er en uvant situation, da vi er vant til at kunne bestille det, vi vil, og få leveret fra dag til dag fortæller Steffen Thorsen og tilføjer:

- Det er en vild tid, vi lever i på alle måder.

 

Læs også