Väderstad lancerer større BioDrill til Rapid

På Rapid-såmaskinerne øger Väderstad nu såkassens volumen med over 40 procent på den tredje såkasse, BioDrill, for at øge både alsidigheden og kapaciteten på Rapid 300-400C/S-såmaskinerne yderligere.

Väderstads BioDrill er en eftermontering af en tredje såkasse, der gør det muligt at udlægge en tredje afgrøde samtidig med udsæd og gødning.

- Vi har over tid set en øget efterspørgsel på at så yderligere produkter i samme overkørsel som såningen. Det betyder ofte, at man bruger BioDrill til at etablere efterafgrøder og græsfrømarker, eller at lægge en startgødning sammen med udsædet, siger Björn Jeansson, produktchef for såmaskiner hos Väderstad, og fortsætter:

- For at imødekomme denne efterspørgsel øger vi nu såkassens kapacitet på BioDrill for tre- og fire-meters Rapid-såmaskiner. Til modelåret 2024 øges såkassens volumen på BioDrill for Rapid 300-400C/S med over 40 procent, forklarer han.

Flere muligheder

For Rapid 400C/S øges BioDrill fra 280 til 400 liter, mens BioDrill på Rapid 300C/S øges fra 200 til 300 liters volumen. Den nye BioDrill for Rapid 300-400C/S kommer med to niveausensorer som standardudstyr. Produktserien BioDrill for de pneumatiske Rapid A 400-800S, Rapid A 600-800C og Spirit vil fortsat være på 360 liter.

- Såsæden/afgrøden i BioDrill kan enten strøs ud på jorden, når man skal etablere græsfrømarker eller efterafgrøder sammen med hovedafgrøden. Alternativt kan produktet i BioDrills såkasse anvendes til samsåning med hovedafgrøden.

- Samsåningen er eksempelvis egnet til startgødning, hvor den tidlige gødningstilgængelighed kan øge udsædets spiring og vækst i starten, pointerer Björn Jeansson.

Læs også