Veganerpartiets idéprogram blev delt: - Høns skal lægge 6-12 æg om året

Veganerpartiet har delt et udkast af deres idéprogram til Detektor. Heri fremgår det, at kastration skal forbydes, og at ingen danske dyr skal eksporteres til slagtning eller opfedning.

Alle dyr skal frit kunne bevæge sig udenfor med rigelig plads, dyretransporter skal afskaffes og høns skal nu kun lægge seks til 12 æg om året.

I hvert fald hvis man spørger Veganerpartiet, der fra den 14. september kunne bryste sig af at være stemmeberettigede. Det offentliggør DR Detektor efter at være kommet i besiddelse af Veganerpartiets ufærdige idéprogram.

Som partiets navn antyder, har Veganerpartiet særligt én central mærkesag: At øge dyrevelfærden og trivslen for Danmarks landbrugsdyr.

- Axelborg skal ikke længere diktere dansk fødevarepolitik. Konventionelt dansk landbrug har været med til at fremskynde sygdomme, der skader europæisk fødevareproduktion. Vi vil omgående have lukket dansk fødevareproduktion, sagde partistifter Henrik Vindfeldt til partiets pressemøde den 28. september.

Går også i kødet på det økologiske landbrug

Således præsenterer partiet en række lovforslag, som skal afvikle landbruget, som vi kender det, i en mail til DR Detektor. Heri fremgår det desuden, at partiet også har planer om et opgør med det økologiske landbrug.

- I takt med omlægning til det nye landbrug med færre dyr og mindre intensitet afskaffes dyretransporter, skriver de i idéprogrammet. Det økologiske landbrug anvender også dyretransporter i dag.

- Kalve skal ikke længere adskilles fra deres mødre få timer efter fødslen, men have lov til at vokse op med deres mødre på engen og drikke den mælk, der fra naturens side er beregnet til dem, står der endvidere i programmet.

I dag skilles selv økologiske kalve typisk fra deres mødre efter blot 24 timer, selvom den naturlige fravænning først ville være sket efter omtrent otte måneder.

- Opdræt med ekstrem hurtig vækst skal forbydes, står der også i idéprogrammet. Der er i dag ingen begrænsninger for, hvor hurtigt eksempelvis økologiske grise og kalve må vokse.

Du kan læse hele Detektors artikel her.



Veganerpartiet går i kødet på L&F og det konventionelle landbrug


Læs også