Yderligere ni minkfarme smittet

Situationen forværres fortsat med den nu 110. minkfarm konstateret smittet med Covid-19.

Det ligner efterhånden skruen uden ende.

 Den smittede minkbestand i Jylland synes at blive højere dag for dag. Nu er tallet rundet de 110 smittede minkfarme, hvoraf fem af bestandene er blevet aflivet. Det bekræfter Fødevarestyrelsen mandag eftermiddag på twitter. 

Yderligere er 31 minkfarme fortsat under mistanke for smitte. 

Fra nord til syd 

De nye tal kommer i kølvandet på gårsdagens nyhed om, at der nu er fundet Covid-19 i sydlige Jylland. En farm i Farre i det nordvestlige Vejle Kommune og en i Måde i Esbjerg Kommune er konstateret smittet, og besætningerne skal nu slås ned. Det sker tirsdag eller onsdag. Det oplyser veterinærchef i Fødevarestyrelsen, Flemming Kure Marker, søndag til TV SYD. 

- Det er bekymrende, at smitten rykker længere ned i landet nordfra. Senest har vi konstateret den på tre farme i Ringkøbing-Skjern Kommune og på to i Ikast-Brande Kommune. Nu har vi den også på en farm i Farre ved Give og i Måde ved Esbjerg, siger veterinærchefen til tv-stationen.

Det vides endnu ikke hvordan smittet er nået helt til de to byer, især når der endnu ikke er konstateret smitte i Varde Kommune pr. dags dato. 

Læs også