Gratis krisehjælp til minkavlere

VKST var allerede dagen derpå klar med blandt andet gratis psykologhjælp til minkavlere i rådgivningsselskabet.

Regeringens drastiske udmelding om, at alle mink i Danmark skal aflives, får naturligvis enorme omkostninger – både menneskelige og økonomiske – for landets mere end 1.000 minkavlere.

Regeringen lover kompensation til minkavlerne, men det handler ikke »kun« om penge. For minkavlerne er det reelt hele livsværket, der nu er i ruiner, og de familiemæssige omkostninger er så store, at en check fra Christiansborg blot er »et plaster på såret«.

Midt i den enorme krise kan minkavlere dog se frem til hjælp inden for egne rækker, og blandt andet rådgivningsselskabet VKST er klar til at hjælpe medlemmer og kunder med blandt andet gratis krisehjælp.

Ubegribelig udmelding

- For minkavlerne er det en helt ubegribelig udmelding, og det rammer naturligvis både de materielle og menneskelige værdier, og generationer er ramt med kaos, siger Mads Birk Kristoffersen, administrerende direktør i VKST.

- Derfor, tilføjer han, er der behov for krisehjælp uanset, hvordan man som minkavler står stillet. Og vi stiller naturligvis vores hjælp til rådighed.

- Lige nu er det uklart, hvordan minkavlerne bliver kompenseret økonomisk, men i VKST står vi til rådighed både nu og her med akut krisehjælp samt i det videre forløb, når de økonomiske overblik skal gøres op, og der skal søges hjælp i form af erstatning fra regeringen, forklarer Mads Birk Kristoffersen.

Læs også