Merrild takker af: Min sidste dag blev også den mest groteske

I otte år har Martin Merrild siddet på formandsposten hos Landbrug & Fødevarer. Hans sidste dag som formand blev også den mest groteske, han har oplevet i sit landmandsliv.

I sidste uge forlod Martin Merrild sin formandspost hos Landbrug & Fødevarer, selvom han ikke kunne deltage på delegeretmøde grundet corona. 

Samme dag som formandsposten skulle overdrages, blev også dagen, hvor regeringen meldte ud, at alle mink – syge som raske – skal slås ned.

Den nu tidligere formand for L&F har onsdag sat et par ord på den seneste uges tumulter i en pressemeddelelse. 

- Onsdag er den mest groteske dag, jeg har oplevet. Vi fik afviklet vores delegeretmøde, men fik så den værste regeringsbeslutning, der har ramt dansk landbrug nogensinde. Vi har aldrig oplevet noget så gennemgribende og ødelæggende, og så ved et dekret. Jeg tænker meget på de familier, regeringen holder som gidsler i det her vanvid, siger Martin Merrild og fortsætter. 

- Der er ingen tillid, ingen lov og ingen garanti for fuld erstatning. Og når der tilmed bliver sået tvivl om det faglige grundlag, så er det da det mest urimelige, jeg har oplevet, at man efterlader avlerne med beslutningen om, hvad de nu skal stille op. Det har jeg brugt den senest uge på at fordøje.

Det glæder imidlertid den tidligere formand, at L&F får et reelt generationsskifte. De får en formand, der på en gang er en aktiv og supermoderne landmand, men som også er dybt funderet i de stærke, klassiske værdier i landbokulturen, mener Martin Merrild. Han synes også, at det er det ideelle udgangspunkt og det sender et godt signal til medlemmer og samfundet. 

For Martin Merrild er det nu endelig tid til at fokusere på livet som landmand, trygt at kunne lægge telefonen og fokusere mere på venner, familie og hans lokalsamfund. 

Afsluttende har eksformanden et par sidste ord at sige: 

- Tak for otte års god debat om Danmarks vigtigste og bedste erhverv. Nu overgår siden (Facebook-side, red.) til Søren Søndergaard, og jeg håber, debatten bliver lige så ivrig. Jeg glæder mig til at komme ud og sige tak for kampen ansigt til ansigt, når vi forhåbentlig snart har fået has på corona.

Læs også