Kina udarbejder ny lov om kornreserver grundet fødevaresikkerhedsbekymringer

Torsdag offentliggjorde Kina et nyt udkast til lov om styring af sine kornreserver for at inkludere tilsyn med lagre i regioner og provinser, da det søger at styrke sin fødevaresikkerhed.

Tidligere regler for kornreserver var kun gældende for landets centrale statslagre, men Beijing har i år øget sit fokus på risici for fødevareforsyningen.

Det beretter Reuters.

Loven blev udarbejdet som "nye situationer og spørgsmål er steget vedrørende sikkerhedsadministration for kornreserver, der udgør alvorlige udfordringer for Kinas sikkerhed med kornlager", lød det fra National Development and Reform Commission i en erklæring på sin hjemmeside.

Beskeden fra Kina i maj lød, at landet ville udarbejde og gennemføre både kort- og langsigtede planer for at sikre fødevaresikkerhed midt i den globale Covid-19-pandemi.

Pandemien har haft negativ indvirkning på landbrugets forsyningskæder verden over og truer med at udløse en potentiel fødevarekrise, og da virusset fortsætter med at sprede sig over hele verden.

Lokale regeringer bør opbygge reserver af forarbejdede korn og olier i passende skala i centrale områder i mellemstore byer og regioner med markeder, der er tilbøjelige til at svinge, sagde statsplanlæggeren.

- Statens behov for at sikre kornproduktion og dens evne til at kontrollere indenlandske forsyninger er blevet mere presserende," sagde Meng Jinhui, senioranalytiker hos Shengda Futures.

Den nye lov fastsætter, hvordan reservemængderne skal indstilles, og hvilke produkter, der skal medtages, samt hvornår kornene kan frigøres.

Reserver bør kun anvendes i tilfælde af umiddelbar mangel på korn, betydelige prisbevægelser, større naturkatastrofer eller andre nødsituationer.

Dokumentet tilskynder også beboere i byer og landdistrikter til at oplagre korn på en rimelig måde.

Læs også