Rekordår: Amerikansk kornmastodont rapporterer betydelig stigning i fjerde kvartal

Archer-Daniels-Midland Co (ADM) meddeler tirsdag en stigning på 36 procent i fortjeneste i fjerde kvartal. Stigningen skyldes, at den amerikanske kornhandler har vækstet i sine landbrugstjenester og ernæringsvirksomheder

På trods af massive skift i efterspørgsel på mad og brændstof, da folk undgik unødvendige rejser og spiste flere måltider derhjemme grundet den Covid-19-pandemien, er ADM og rivalerne Bunge, Cargill og Louis Dreyfus, kendt som ABCD-kvartetten af kornhandelsgiganter, kommet uventet godt ud af pandemien.

- Rundt om i verden demonstrerede ADM-kolleger deres opfindsomhed, kreativitet og engagement ved at holde vores arbejdsmiljø sikkert fra COVID-19, vedligeholde vores drift og betjene vores kunder. Holdet leverede vores strategiske mål, opretholdt en solid balance, styrede en lang række risici fremragende og viste styrken i vores diversificerede og globale værdikæde, siger administrerende direktør i ADM, Juan Luciano i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Med fortsat stærk global efterspørgsel efter korn og oliefrø såvel som mel og olier, er vi sikre på endnu en fremragende præstation fra Ag Services & Oilseeds i 2021.

Nettoresultatet i ADM steg til 687 millioner dollars (4,2 milliarder kroner) eller 1,22 dollar (7,47 kroner) pr. aktie i de tre måneder, der sluttede den 31. december. Det er en betydelig stigning fra 504 millioner dollars (3.09 milliarder kroner), eller 90 cent (5,51) pr. aktie det foregående regnskabsår.

Læs også