Uændret svinenotering hos Danish Crown

Danish Crown fastholder sin svinenotering i næste uge.

11,40 lyder svinenoteringen på igen i næste uge. Det står klart, efter at Danish Crown torsdag eftermiddag har meldt noteringen ud.

Mens ferien for rigtigt mange i Danmark enten er slut eller ved at nå sin ende, er andre dele af Europa først ved at gøre klar til ferien nu, konstaterer selskabet i en markedskommentar.

- De kommende to uger er de største ferieuger for de lokale i Sydeuropa, og det skubber til balancen i hele Europa, fordi det er lande med en relativ stor forædlingsindustri. Det skaber noget uro i markedet og sætter næsten altid priserne under pres.

- Den tyske notering er uændret i denne uge, men meldingen er, at der er så mange grise i Tyskland lige nu, at enkelte omsættere i går var klar til at sætte noteringen ned for den kommende uge. Derfor vil vi helt sikkert komme til at lægge arm om priserne på den del af vores varer, der sælges fersk til industrien i Europa i den kommende uge, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

- Ikke en nem øvelse

Til gengæld er eksporten ud af Europa stabil. Det er i høj grad de traditionelle markeder Japan, Sydkorea og Australien, der køber danske varer i øjeblikket.

- Det er tydeligt for os, at inflationen ramte de markeder med noget forsinkelse i forhold til Europa. Derfor er de markeder først kommet tilbage hen over de seneste måneder.

- Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at sende flere varer ud af Europa i de kommende uger, men det er ikke en nem øvelse, fordi vi ikke en til en kan omdirigere det, vi normalt sælger i Europa, til fjernmarkederne, siger Mads Stougaard.

Eksporten til Kina koncentrerer sig fortsat om de traditionelle Kina-varer, som hoveder, tæer og haler.

Læs også